Mittwoch, 12. November 2014

Herkuttelijan korvapuustit


Vein viime viikolla syntymäpäiväni kunniaksi korvapuusteja töihin. Leivoin varmuuden vuoksi noin seitsemän pellillistä, jotta sain kaikkien vinksahtaneiden ohella syntymään myös tarpeeksi monta esittelykelpoista kappaletta. Siitä seuraten tämän viikon ohjelmassa on hieman enemmän urheilua, mutta se onkin sitten eri tarina... Puustit ovat ihanan helppoja tehdä ja niistä saa lähes poikkeuksetta hyvää palautetta.

Tässä käyttämäni ohje (itse tein sen muistaakseni kaksinkertaisena):
Raaka-aineet: 
5
dl
maitoa
50
g
hiivaa
2
tl
suolaa
2
dl
sokeria
3
rkl
kardemummaa
12
dl
vehnäjauhoja
200
g
voita
100
g
voita (täytteeseen)


kanelia (täytteeseen)


sokeria (täytteeseen)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon murennettu hiiva. Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kardemumma.

Lisää joukkoon noin 3/4 jauhoista ja vatkaa voimakkaasti, jotta taikinaan syntyy hyvä sitko. Lisää loput jauhot sekä sulatettu voi. Taikinaa on alustettu tarpeeksi, kun se irtoaa ongelmitta kulhon reunoista.

Kohota taikinaa liinan alla puolisen tuntia.
Kauli taikinasta ohut levy. Lisää päälle voita, sokeria ja reippaalla kädellä kanelia. Rullaa taikina pitkäksi rullaksi. Leikkaa rullaaa viistoittain siten, että palat näyttävät kolmioilta. Sijoita kolmiot pellille siten, että ohuempi puoli tulee ylös päin ja paina sormella kolmiot hieman littuun.
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Anna taas kohota puolisen tuntia, jos vain maltat ;)
Paista korvapuustit 200 asteessa noin 13-15 minuuttia.

Tuhoa vinksahtaneet parempiin suihin ja vie kuvassa esitetyn näköiset yksilöt töihin ihasteltaviksi.

(ja ps. julkaisin ohjeen myös Ideakeittiön sivuilla, voit käydä myös siellä tykkäämässä https://www.ideakeittio.fi/reseptit/korvapuustit-0

Tämä ei ole maksettu mainos eikä Ideakeittiö ole tietoinen linkistäni)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen